dijous, 18 d’octubre del 2012

Vídeo y educación





FERRÉS, J. (1994). Vídeo y educación. Ed. Paidós. Barcelona.



Hola, hola!

Després de la lectura del primer capítol d'aquest llibre... hi han moooltes coses a dir. Em remetré a algunes frases extretes del llibre.
Com molts i moltes sabreu, el cervell està dividit en dues parts: l'hemisferi dret i l'esquerre. Cadascun controla la part contrària, és a dir, l'hemisferi dret controla la part esquerra del cos i l'esquerre en controla la part dreta.
Però aprofundim una mica... l'hemisferi esquerre "regeix funcions com la lectura, l'escriptura, el càlcul... És l'hemisferi intel·lectual, analític, actiu". D'altra banda, l'hemisferi dret "regeix funcions com el reconeixement de les cares, el record de les formes... funcions espacials no verbals. Controla les dimensions artístiques, simbòliques. és l'hemisferi creatiu, emocional".

En els darrers anys, la informació que ens arriba és més visual. Hi han exemples molt clars com els cartells de publicitat dels carrers, les pantalles de vídeo, els fils de música a les botigues... Per tant, és l’hemisferi dret qui capta aquestes imatges.


El cervell capta amb més facilitat allò que ens fa emocionar.

Però això no acaba aquí. Si t'interessa el tema...



A hores d'ara hi han escoles en les que les noves tecnologies encara no s'han integrat, amb els avantatges que aquestes suposen. La societat, com moltes coses, també canvia. Per què no adaptar-nos-hi?
Hi han dades expressades al llibre en les que s'expressa que avui dia els nens prefereixen afectivament més a la televisió que als pares. Per quina causa? La televisió no renya i sempre està disponible.


Si comparem la nostra generació amb altres de temps enrere, nosaltres ara som capaços de fer més coses a la vegada. Tenim moltes tasques a fer. I és que a això se’ns ha acostumat des de petits omplint-nos l’agenda amb moltes coses.

L’escola ensenya de manera racional, analítica.. però en menys part té un sentit més emocional. Fa més pensar que no pas sentir.

Com ja he comentat abans, els humans funcionem més emocionalment que racionalment. Com a mestres no podem deixar de banda la part racional. 


Ser creatius ens converteix en bons mestres, però si a més aconseguim emocionar als nostres alumnes el nostre objectiu s'haurà assolit amb un EXCEL·LENT!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada