divendres, 5 d’octubre del 2012

Anàlisi d'un bloc escolar

Hola, hola!

Avui us vull mostrar un bloc interessant que he conegut gràcies a l'assignatura de GTIC, i compartiré amb tots vosaltres allò que en destaco arrel d'unes preguntes formulades pel professor.


Bloc de l’Escola Enric Grau Fontseré de Flix http://blocs.xtec.cat/ceipflix345/category/p-3/

  • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,....) Els continguts que apareixen en aquest bloc són molt diversos. Ens parla de:
- Festivitats que celebren a l’escola (fent servir jeroglífics). http://blocs.xtec.cat/ceipflix345/category/festes-tradicionals/castanyada-festes-tradicionals )

- Publicació de fotografies d’activitats realitzades tot fent un muntatge amb Picassa o Picturetrail. http://blocs.xtec.cat/ceipflix345/category/escola-de-pares-i-mares/

- Curriculars sobre xerrades en format d’imatge GIF
- Dia a dia actualitzat a les aules d’infantil en format text.
- Activitats realitzades en cursos anteriors. http://blocs.xtec.cat/ceipflix345/category/cursos-anteriors/

Entre d’altres temes, a destacar l’apartat de JCLICS, un gran recurs per als mestres.


  • Qui els publica?
Els educadors i educadores de cada aula i els nens i nenes amb l’ajuda d’ells.


  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
Selecciona els articles recents, blocs interessant, blocs de mestres. Articles que mostren aspectes i activitats rellevants treballades a l’aula. Gama àmplia de recursos per penjar fotografíes, arxius, animacions on-line o sopes de lletres, entre d’altres. Apartat de JCLIC abans esmentat amb tot d’activitats dividides per les àrees de l’Educació Infantil.

  • Quina plataforma utilitzen?
Fan servir l’ XTEC Blocs, que pertany a la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Aquesta plataforma està gestionada pel Wodrpress, per tal d’editar l’aparença dels blocs.

  • Com són les entrades?
Les entrades estan estructurades amb un títol, una petita descripció i, molt sovint, acompanyen el text amb presentacions d’imatges.


  • Quines competències s’hi treballa?
Podem trobar activitats fetes pels alumnes i pels mestres; per tant l’originalitat, predisposició i constància de mantenir un bloc. També és present l’autonomia dels infants en el fet de crear les entrades o fer les fotografies.
Com a competències TIC trobem subscripcions al canal RSS, llista de blocs recomanats i categories.



  • Hi ha comentaris?
Sí. Comenten tant pares com alumnes, com podeu veure en aquest exemple:
2/10/2012
yaiza (23:13:08) :
hola sóc la Yaiza i la nostra mascota i amic del cole és el rufus!!! i m’agrada molt!! adeu
2/10/2012
mama yaiza (23:26:03) :
gràcies mestre miquel per posar de nou fotos!! esteu els tres guapíssims!!;)



  • A qui va dirigit?
Va dirigit als pares dels alumnes de l’escola, als mateixos alumnes perquè puguin veure les seves fotografies, als mestres de l’escola i a mestres d’altres escoles ja que ofereixen molts recursos interessants. Penso que també pot estar dirigit als alumnes de Magisteri, com jo, pel mateix fet de mostrar recursos.


  • Hi ha blocroll?
Sí, hi han 2 i estan classificats per categories. Es diferencien per  webs i blocs d’interès i de mestres.


REFLEXIÓ PERSONAL
Realment trobo que és un bloc molt complet. A més de mostrar què aprenen i com els nens i nenes, recomanen altres llocs d’interès. Però el que més m'ha agradat ha sigut el fet de mostrar a tothom que hi entri molts recursos per treballar a l'aula o personalitzar el teu propi bloc. Fer servir aquestes eines és una bona manera de compartir i de estar en consonància amb el món que ens envolta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada