divendres, 5 d’octubre del 2012

Un comunicador eficaç

Hola, hola!

Què en penseu de com s'expressa l'Eduard Punset, en Joan Gaspart, Jordi Pujol o Josep Lluís Carod-Rovira? I em refereixo no precisament a la ideologia, sinó a la seva habilitat comunicadora. Pronuncien bé? Se'ls entén?


L'altre dia, a classe, vam haver de pensar quin personatge trobàvem que complia la majoria de trets d'un comunicador eficaç (vegeu l'entrada anterior). I van sortir molts noms, com ara Andreu Buenafuente, Pep Guardiola, Carlos Sobera, Josep Cuní, Bibiana Ballbè... bé, i molts més. És curiós perquè, si no recordo malament, només van sortir dues dones davant de quasi 30 homes.
Tots apareixen als mitjans de comunicació, no va sortir cap escriptor/a, per exemple. Tampoc va sortir cap estranger/a. Ni cap polític... que us estranya?


Vull destacar la figura d'en Carlos Sobera. No va ser qui vaig escollir però trobo que fa la seva feina ben feta. Adequa la llengua oral al context i contingut, sap escoltar, és espontani... i més coses, però la més important és que té un gran sentit de l'humor; aquesta és una molt bona qualitat.

Una de les propostes de l'assignatura de GTIC és seguir i analitzar les aportacions d'un comunicador. El meu grup i jo hem decidit seguir els tweets, el bloc, llegir la Contra (i més) del Víctor Amela. Però d'això ja us en parlaré més endavant.
Què en penseu, en Víctor Amela és un comunicador eficaç?











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada