dilluns, 29 d’octubre del 2012

Comunicació audiovisual i/o digital

Què és escoltar?

Però anant més enllà de sentir el sons del nostre entorn i interpretant-los.
Escoltar és tenir criteri per deixar-nos influir o no amb allò que rebem.

També consisteix en reelaborar o reconstruir paraules, missatges. Imaginant-nos que hem de fer una xerrada o presentació a un públic... És molt important que tinguem en compte els coneixements previs dels qui ens escolten. Si fem l'experiment de dir una paraula a un grup de persones i els demanem que tot seguit ens diguin quina imatge se'ls ha creat mentalment, comprovarem que cadascú connecta amb les seves pròpies experiències.
Hem de tenir en compte, doncs, aquestes experiències abans de fer una presentació o recitar.

I això és el que precisament vam fer a classe de COED. Se'ns va dir "muntanya" i arrel d'aquí cadascú es va imaginar la seva muntanya: amb neu, amb un riu... 

I si ens posem en la perspectiva d'aquell que escolta i no recita? I si aquell que fa l'exposició s'ajuda de mitjans audiovisuals?
Haurem d'estar més atents davant els mitjans audiovisuals. La major part de la informació ens arriba per llenguatge oral, escrit i visual.



I relacionat amb els audiovisuals us deixo amb un vídeo extret d' Edu3, on el Guillermo Orozco ens fa una reflexió sobre aquests mitjans i l'educació.


Edu3.cat


Feu clic a "Més informació" per saber-ne més.





Després de veure aquest vídeo podem destacar el moment que hi han moltes maneres de veure, però també d'interpretar el que ens mostren. Poden ser subtileses, per exemple, en els plans o moviments de càmera (gravar des de baix o des de dalt, etc).
També ens diu que hauria d'haver una alfabetització dels mitjans audiovisuals, igual que hem de saber llegir. És a dir, saber anar més enllà del que se'ns mostra i saber en quina mesura és bo utilitzar aquests mitjans.
Amb alfabetització entenem ensenyar a l'ull a mirar i no deixar-nos enganyar.



Escrit reelaborat a partir dels apunts de classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada