dijous, 1 de novembre del 2012

Informalisme



L'informalisme és un moviment pictòric que comprèn totes les tendències abstractes i gestuals que es van desenvolupar a Europa després de la Segona Guerra Mundial, en paral·lel amb l'expressionisme abstracte estatunidenc. Dins d'aquest moviment es distingeixen diferents corrents, com l'abstracció lírica, la pintura matèrica, la Nova Escola de París, el taquisme, l'espacialisme o l'art brut.
W. de Kooning
http://www.flickr.com/photos/oxfordshire_church_photos/4785516291
La base de tot informalisme és la resposta irada a la circumstància social en la qual viu l'individu. Especialment, la sensibilitat que afecta l'artista, que es manifesta respecte dels valors de la societat establerta dominant per mitjà de l'espontaneïtat gestual quasi instintiva i biològica, que les afeccions anímiques i de sentiment provoquen en el temperament humà.

Considerant que l'informalisme és la tendència artística, desenvolupada després de la Segona Guerra Mundial, que es basa en el valor expressiu de la matèria pictòrica, agrupa corrents afins, com l'art autre, el tachisme, l'action painting i la pintura de la matèria. En són els representants principals J.Fautrier, sobretot en la seva sèrie Otages, J.Pollock, F.Kline, W.S.Wols, M.Tobey, J.P.Riopelle, G.Schneider, W. de Kooning, M.E.Vieira da Silva, P.Soulages, A.Burri, M.Millares i A.Tàpies.



Les Quatre Grans Cròniques, Antoni Tàpies


Untitled,c, Jackson Pollock
http://www.flickr.com/photos/brightblightcafe/5047394713/




Informació extreta de la Viquipèdia i de l'adreça http://cv.uoc.edu/~04_999_01_u07/informalisme.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada