dijous, 29 de novembre del 2012

Fluxogrames amb GLIFFY

Els fluxogrames són representacions de processos o accions on succeeix algun esdeveniment. És una eina que consisteix en representar gràficament el procediment (moviments, situacions, fets...) que hem de seguir per tal de realitzat alguna operació, mitjançant simbols i fletxes. Permeten plasmar de manera lògica diferents idees.

La seva utilització prové del món de la informàtica però avui en dia s'utilitza en molts diferents àmbits. Per als futurs mestres contemplem dues utilitzacions:
  1. Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.
  2. Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures...

Nosaltres vam fer servir GLIFFY per elaborar la nostra pràctica. Gliffy és un programa en línia que permet crear diagrames de flux i compartir-los. Permet crear des de mapes fins a plànols i escales, entre d'altres. Només podem guardar 5 documents, ja que és la limitació que té l'ús online d'aquest software. També disposa de codi embed per publicar-ho als nostres blocs, tot i que nosaltres el que hem fet és exportar el fitxer com a jpeg.

Els fluxogrames tenen una simbologia molt definida de la que en podem destacar:




Per crear-los s'ha de començar per dalt, anar provant diferents opcions fins que la última serà la correcta.
Aquesta és la pràctica realitzada a classe. L'objectiu és creuar un semàfor.


Escrit reelaborat a partir d' Espai de suport a la docència de GTIC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada