dijous, 20 de setembre del 2012

Les webquest

Hola, hola!

Avui us presento les webquest. El creador de les WebQuest, Bernie Dodge, professor de tecnologia educativa de la Sant Diego State University, les defineix com “una activitat d'investigació en la qual la informació amb la qual interactuen els alumnes prové total o parcialment de recursos de la Internet” (Dodge, 1995). Yoder (1999) afirma que és “un tipus d'unitat didàctica... que incorpora vincles a la World Wide Web (WWW). Als alumnes se'ls presenta un escenari i una tasca, normalment un problema per resoldre o un projecte per realitzar. Els alumnes disposen de recursos Internet i se'ls demana que analitzin i sintetitzin la informació i arribin a les seves pròpies solucions creatives
I què n'extraiem de tot això? Podríem dir, resumidament, que les webquest són eines, utilitzades per educadors en general, de treball i aprenentatge guiat. Mitjançant les webquest es proposa un exercici o activitat detallada per fases, on els alumnes l'hauran de resoldre fent servir l'ús, majoritàriament, d'Internet.



Tot seguit teniu un video, extret d' www.edu3.cat , on apareix una aplicació directa de les webquest. Presenta la proposta de treball col·laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Grau i Soler d'Esplugues de Llobregat, amb la webquest de les constel·lacions zodiacals.



Edu3.cat


I bé, després d'haver estat tafanejant una estona pel portal edu3.cat què us puc dir? En aquesta web trobem idees i metodologies d'altres professors, classificat per matèries, posades en pràctica (com heu pogut veure per exemple amb aquest vídeo). A més, compta amb una àrea de recursos diversos com el cinema i la ràdio. També és interessant el fet que hi incloguin la programació educativa de TV3 i Catalunya Ràdio.

No està de més fer-hi una ullada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada