dissabte, 22 de setembre del 2012

Treball col·laboratiu online

Hola, hola!
Aqui teniu el treball del que us parlava a l'entrada anterior:






La presentació en diapositives:






I el formulari:


Google Drive

Hola, hola!

En aquesta entrada us explicaré què és el Google Drive i us ensenyaré les meves primeres passes perquè veieu com funciona.




Doncs bé, el Google Drive (abans anomenat Google Docs) és una aplicació de Google i que bàsicament ofereix emmagatzematge d'arxius en línia. Però a més de disposar d'espai per emmagatzemar també permet el treball col·laboratiu en línia. I això què vol dir? Podem fer un treball en grup on tots els membres poden fer i desfer alhora des de diferents ordinadors, i sempre ens quedarà una còpia de seguretat (backup) per si algun dels membres fica la pota. I relacionat amb això, els membres del grup poden consultar l'historial del treball, accedint d'aquesta manera a versions anteriors abans d'ésser modificades. Disposa de diferents tipus de documents com ara fulls de càlcul, documents de text o formularis, entre d'altres.

El que aconseguim amb el Google Drive és oblidar-nos de tenir més d'una versió del treball, perquè en la realització d'aquest es duen a terme moltes modificacions i, per tant, més d'una còpia del treball.

És important tenir present que per fer ús d'aquesta aplicació haureu de disposar d'un compte de Google.
Per últim, us recomano que el feu servir amb el navegador Google Chrome.


A continuació teniu un enllaç al meu primer treball col·laboratiu en petit grup.





A la següent entrada publicaré el treball perquè pogueu vere'l directament sense fer cap clic.

dijous, 20 de setembre del 2012

Les webquest

Hola, hola!

Avui us presento les webquest. El creador de les WebQuest, Bernie Dodge, professor de tecnologia educativa de la Sant Diego State University, les defineix com “una activitat d'investigació en la qual la informació amb la qual interactuen els alumnes prové total o parcialment de recursos de la Internet” (Dodge, 1995). Yoder (1999) afirma que és “un tipus d'unitat didàctica... que incorpora vincles a la World Wide Web (WWW). Als alumnes se'ls presenta un escenari i una tasca, normalment un problema per resoldre o un projecte per realitzar. Els alumnes disposen de recursos Internet i se'ls demana que analitzin i sintetitzin la informació i arribin a les seves pròpies solucions creatives
I què n'extraiem de tot això? Podríem dir, resumidament, que les webquest són eines, utilitzades per educadors en general, de treball i aprenentatge guiat. Mitjançant les webquest es proposa un exercici o activitat detallada per fases, on els alumnes l'hauran de resoldre fent servir l'ús, majoritàriament, d'Internet.



Tot seguit teniu un video, extret d' www.edu3.cat , on apareix una aplicació directa de les webquest. Presenta la proposta de treball col·laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Grau i Soler d'Esplugues de Llobregat, amb la webquest de les constel·lacions zodiacals.



Edu3.cat


I bé, després d'haver estat tafanejant una estona pel portal edu3.cat què us puc dir? En aquesta web trobem idees i metodologies d'altres professors, classificat per matèries, posades en pràctica (com heu pogut veure per exemple amb aquest vídeo). A més, compta amb una àrea de recursos diversos com el cinema i la ràdio. També és interessant el fet que hi incloguin la programació educativa de TV3 i Catalunya Ràdio.

No està de més fer-hi una ullada!

Qui sóc, jo?



Primer de tot, i molt important, em presento! Sóc la Meritxell Díaz, estudiant de 1r de Grau d'Educació Infantil a Blanquerna. Tinc 22 anys i visc a Barcelona. I bé, el que pretenc amb aquest bloc és compartir tots els meus coneixements amb tothom que els pugui interessar (companys/es, professors/es, amics o altres mestres, mai se sap!) a més de complir amb els requisits de l'assignatura de GTIC.



Espero que la informació i les dades que trobareu siguin del vostre interès!




dimarts, 18 de setembre del 2012